İNOVASYON
Yüksel Proje, insanların hayatını kolaylaştıracak projelere imza attığı mühendislik sektöründe araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem vermekte; nitelikli Ar-Ge personeli ile aşağıdaki hedefler doğrultusunda çalışmalar yapmaktadır:
Yüksel Proje, inşaat sektöründe dijitalleşmenin merkezinde olan Yapı Bilgi Modellemesine ilişkin süreçleri, ulaşım yapılarından endüstriyel tesis projelerine pek çok alanda farklı roller üstlenerek yürütmekte ve koordine etmektedir.
Mühendislik çözümlerini, sanatsal ve estetik çözümlerle bir araya getirmek Tasarım Grubu’nun kapsamını oluşturmaktadır.
Sosyo-kültürel analiz ve sentez çalışmaları, saha araştırmaları, gözlem, fikir – konsept ve eskiz çalışmaları, teknolojik çizim ve görselleştirme teknikleri kullanılarak; çevreye duyarlı, fonksiyonel, estetik ve ahenkli çözümler üretilir. Projelerde, ilgili diğer disiplinlerle koordinasyonlu bir şekilde çalışılarak oluşturulan tasarımların uygulanabilirliği göz önünde bulundurulmaktadır.
Mühendislik tasarımlarında ekonomik etmenleri değerlendirmek, optimizasyon sağlamak ve yenilenebilir enerji kaynakları ile tasarım geliştirmek mühendislik analizlerinin temelini oluşturmaktadır.Mühendislik analizleri kapsamında farklı disiplinler ile koordinasyon sağlayarak yapılan çalışmalarda yeni teknolojiler ve yazılımlar kullanılmaktadır.
Yüksel Proje, 40 yılı aşkın teknik deneyimi ile yazılım gücünü birleştirerek; süreç yönetimini kurum içinde ve dışında en verimli şekilde gerçekleştirmektedir.
Enerji verimliliği; ürün ve hizmetlerin sağlanması için gereken enerji miktarını azaltma hedefini içeren projeleri kapsamaktadır.
Akıllı Ulaşım Sistemleri; seyahat sürelerinin azaltılması, mevcut yol kapasitelerinin verimli kullanılması, hareketliliğin artırılması, enerjinin verimli kullanılması ve çevreye verilen zararın minimuma indirgenmesi gibi amaçlar doğrultusunda, kullanıcı, araç, altyapı ve merkez arasında çok yönlü veri alışverişi ile izleme, ölçme, analiz ve kontrol mekanizmalarını içeren projeleri kapsamaktadır.
Köprü tasarımlarında ve mevcut durum değerlendirme çalışmalarında yeni teknolojilerin ve yöntemlerin araştırılması, tünel projelerinde yenilikçi ve yaratıcı havalandırma sistemlerinin geliştirilmesi, karayolu tasarımlarında hızlı ve güvenilir çözümler için yazılımlar geliştirilmesi, demiryolu tasarımlarında ise yerli balastsız üstyapı sistemi ve yüksek hızlı demiryolu köprülerinde ray-yapı etkileşimi analizleri için yeni yöntemler geliştirilmesi gibi alanlarda çalışmalar yapılmaktadır.
Su araştırmaları konusunda kentsel drenajda yağmursuyu ve dere sistemlerinin bütünleşik olarak dinamik modellenmesi, taşkın yönetiminde değerlendirilmesi için metodolojinin geliştirilmesi, taşkın kanallarının rekreasyonel su kanalları olarak tasarlanmasına ait tasarım metodolojisinin geliştirilmesi konularında yapılan projeleri kapsamaktadır.
Tüm ulaşım ve dağıtım tesisleri için depreme dayanıklı yapılar tasarlanması amacıyla modern ve ekonomik yöntemlerin kullanıldığı, uluslararası nitelikte çalışmaları kapsamaktadır.
Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri için Deprem Yönetmeliği Hazırlanması